Vihmase ilma toit :P Kasuta seda retsepti inspiratsiooniks ning valmista imemaitsev ja toitev pirukas!
Vaja läheb:
Kate
- 2 pakki OleMari talu köömnetega toorjuustu
- 2-3 suurt vabakasvatusel oleva kana muna
- OleMari talu kuivatatud pune (võib kasutada ka värsket ürti)
- maitse järgi soola ja pipart
- 3-4 keedetud peeti
- balsamico kastet
- 1 pakk presspärmi
- 200ml käesooja vett (võib panna poleks piimaga)
- sõrmeotsaga suhkrut ja soola
- 1spl õli
- jahu
Alusta põhja valmistamisest. Lahusta pärm vees, kuhu on listaud sõrmeotsaga suhkrut. Lisa õli ja sool. Sega hoogsalt ja lisa järjest jahu, kuni moodustub paks tainas. Sõtku korralikult. Soovi korral võib sõtkumise ajal lisada taignasse veel punet ja pipart. Jäta tainas vähemalt 10ks minutiks seisma pane ahi sooja ja valmista samal ajal kate.
Sega või blenderda kõik peale peedi ja balsamico ühtlaseks massiks. Kasuta ka juustupakis olev vedelik ära, vajadusel lisa segule veidikene vett. Peedid lõika kuubikuteks või viiludeks ja sega balsamico kastmega.
Lükka tainas ahjuplaadile laiali, seda on kergem teha märgade või õliste kätega. Põhi võiks jääda üsna paks. Määri toorjuustu segu ühtlaselt taignale ning laota peale peedid. Piserda kõige peale üle jäänud peedimahla ja balsamico kastme segu.
Küpseta ahju keskosas ~175 kraadi juures umbes tund aega, kuni taigna servad on kuldpruunid ning taignasegu ja peedid on küpsed ja kergelt krõbedad.
Kõige maitsvam on pirukas soojana, niiet lase hea maitsta!