Tahan jagada ühte mõnusat retsepti. Kogus on muidugi meie suurele perele vastav. Aga need on ausalt nii head, et julgemad inimesed sööksid vabalt korraga kõik üksi ära :)
Vaja läheb:
600 g riccotta kohupiima (olemas meie talu tootevalikus)
5 muna
suhkrut (4-5 kuhjaga spl, oleneb kui suur magusa armastaja oled)
13 kuhjaga supilusikatäit jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
õli friteerimiseks
Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega munavahu hulka kohupiim, ning seejärel jahu koos küpsetuspulbri ja soolaga. Tainas peab olema üsna paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
Kuumuta väikses potis õli. Õli peab olema üsna palju (4-5 cm) ja piisavalt kuum, et tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks.
Tõsta kahe teelusika abil väikesed kuhjakesed õlisse ning küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja, nõruta suurem õli ära ning aseta veel kätepaberile nõrguma.
Raputa tuhksuhkruga üle ja naudi :)
Vaja läheb:
600 g riccotta kohupiima (olemas meie talu tootevalikus)
5 muna
suhkrut (4-5 kuhjaga spl, oleneb kui suur magusa armastaja oled)
13 kuhjaga supilusikatäit jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
õli friteerimiseks
Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega munavahu hulka kohupiim, ning seejärel jahu koos küpsetuspulbri ja soolaga. Tainas peab olema üsna paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
Kuumuta väikses potis õli. Õli peab olema üsna palju (4-5 cm) ja piisavalt kuum, et tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks.
Tõsta kahe teelusika abil väikesed kuhjakesed õlisse ning küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja, nõruta suurem õli ära ning aseta veel kätepaberile nõrguma.
Raputa tuhksuhkruga üle ja naudi :)