OleMari talu
  • Talu külastus
  • Blogi
  • Tootevalik
  • Päikese ja Kuu looduskosmeetika
  • kitsed müügis
  • Kontakt
  • Kogemuspäev

Kõik on mahe 2025

12/2/2025

Comments

 
Picture
Juba pikalt plaanitud. Lõpuks võtsin ennast kokku, et ka ametlikult oma toodetel mahemärki kuvada. Oleme mahedad oma talu omandamisest saati aastast 1998, oma põllumaad sertifitseerisime ametlikult 2001 ja nüüd ka oma väikese taluköögi kus valmivad juustud, jogurt ja maiused.

Comments

Tunnustus.

9/12/2024

Comments

 
Picture
Mahetaludele jagati tunnustust. Eripreemia oskuslikult kombineeritud looduslähedase tootmisega peretalule.
Comments

Nunnupallid ei ole enam kaugel....

11/3/2024

Comments

 
Picture

Oleme sättinud kitsede poegimise natuke soojemale ajale.
Aprillis mais on oodata jälle tallerallit.
siis saab tulla kitsetalleteraapiasse :-)
Seni kasvatavad prouad kõhtusid. 

Comments

Sokuaeg

4/10/2023

Comments

 
Picture
Sokud üritavad möödujatele mõista anda et nad on eriti atraktiivsed, ja on "meeldivalt" lõhnastatud.
See aeg sügisest kui sokud otsivad karja kus mehetegusid teha. Mõni on õnnelikum kui teine. Paar poissi saavad meie karjas kasulik olla aga jätkub ka teistesse karjadesse  minejaid.    Küsi kui huvi.
Comments

July 06th, 2023

6/7/2023

Comments

 
Picture








Suvevärskus igasse hommikusse.
Värske kitsepiimast toorjuust pehmel leival just peenralt korjatud krõmpsuva salatilehe ja mahlase maasikaga, ehteks saialille kroonlehed.
​Palju pole õnneks vaja.


PS.: Juustu saab tellida peremehelt :-)
Comments

Talleralli algus

14/4/2023

Comments

 
Picture
Selle aasta talleralli on algamas.
Päeva pealt täpselt alustas meie kitseproua Reta kes  tõi ilmale 1 suure sikupoisi.  Nüüd võib meile sobilikke sikunimesid T tähega pakkuda kuna isaks Hr. Tillerson.
​Kitsed saavad poegimisega üldjuhul ise hakkama ja hoolitsevad oma järelkasvu eest järgmised 2 kuud toites neid piimaga ja õpetades elutarkusi kuidas karjas käituda ja mida kõlbab süüa. Peale seda on kitsetalled juba nii tublid , et saavad iseseisvalt hakkama ja piima jagub meile juustutegemiseks.

Comments

Kuuseaeg on saabunud!

8/12/2022

Comments

 
Picture

Kuusevaliku aeg on saabunud. Kui vajad endalegi koju või tööle kuusepuud siis meilt saab vabalt kasvanud mahedaid kuuski. 
​
Meie talu sikud ja sokud kiitsid kuused maitsvaks!

Comments

Hein talveks rullis.

7/7/2022

Comments

 
Picture
Selleks , et kitsedel talvel hea ninaesine oleks on vaja varuda heina, kits saab talve läbi u 2 rulli heinaga. Varume oma heina enda looduslikult rikkaliku liigivalikuga heinamaalt kus on esindatud nii  raudrohi, naistepuna kui ka pildilolevad kellukad. Heinamaal on esindatud enam kui 30 erineva liigi taimi.
Picture
Comments

Kevadeks uued karjaaia postid.

2/5/2022

Comments

 
Kust tulevad postid?
Picture


​Kõigepealt tuleb kitsedel lasta postid ära koorida :-) kahepoolselt kasulik - kitsed saavad vitamiine. 

Picture
     

​ Ja nii kuivavad ka kuusepostid kenasti ära​.

Picture
 

​Peremehel jääb ainult oksad ära laasida ja ots teravaks teha.

Picture


​Selleks , et postid ikka mitu aastat vastu peaks, põletas perepoeg otsad lõkkes korralikult süsimustaks.

                    Valmis karjaaia ehituseks!
Picture
Comments

Kevad pole enam kaugel

22/2/2022

Comments

 

Kui kitsed talvekarva hakkavad välja ajama, pole kevad enam kaugel. ( kitsekasvataja tähelepanek)

Picture
Comments

8. talv kitsedega

4/1/2022

Comments

 
2014 oli see aasta kui 10 kitsetalle OleMarile kolisid, nüüdseks väärikad kitseprouad toimetavad endiselt ja mitu põlvkonda järeltulijaidki juba piimaandjad. Klientide poolt kiidetud piim, jogurt ja erinevad juustud ning maiused endiselt tootevalikus.
Picture
2014 a. Kitsepreilid  lumerohkel talvel koos prerahvaga ilma nautimas .
Comments

Peipsimere Miraaž , Peipsi toidu tänavalt 21-22.08.2021

24/8/2021

Comments

 
,Juba 4 aastat, sellest 3 Piibumäel, "lööme lahti" koos Uugi talu ja Teearu taluga 2 päeva restorani
 Peipsimere Miraaž.  Meie pakkusime ikka oma kitsepiimast ja  juustust valmistatud head paremat.
Picture
Foto: Ülle Jukk
Picture
Comments

Raju kutsikas

29/4/2021

Comments

 
Picture
Meie pere uus liige RAJU 
Comments

Talleralli.

26/3/2021

Comments

 
Picture
Kätte on jõudnud see imeline aega kitsekasvatus talus kus ringi kepsleb hulganisti uusi hurmureid.
Comments

Kuuskede väärindamine.

7/2/2021

Comments

 
Picture
Kõik kuused ei sobi jõulupuuks tuppa, ning meie kitsed, sikud ja sokud aitavad anda neile lisaväärtust. Kuiva heina vahele on hea midagi rohelist ampsata ning värsked kuused neile maitsevad. Nagu tõunimetuski ütleb Tüüringi metsakits siis puukoor ja võrsed on nende lemmik. Ühtlasi aitab see korras hoida seedimist ja hoiab sooleparasiidid kontrolli all. Kõik mis kuusest alles jääb on "luukere" ja neist saab suveks uued karjaaia postid. Pildil meie peagi 4 a saav sugusokk Hr Tillerson.
Comments

Kuusemüük on täies hoos!

4/12/2020

Comments

 
Picture
Meil siin sirguvad kuused , sellised mõnusalt parajad, et nüüd jõuluajal tuppa tuua, ehted ja küünlad külge ja jõuluootus ongi käes Kõige parem on see, et valima saad ise tulla. Tule üksi või perega ja vali välja just selline mis sinu meelt kõnetab... Kirjuta või helista meile ja tule omale järgi! Kui soovi on saab ka meie kitsesid imetleda ja paitada.
PS. Kui tahad kuuske autos transportida siis võta kaasa näiteks vana tekk või lina millesse kuuske keerata, on lihtsam transportida ja loodussäästlikum.

Hüdrosoolid e. lilleveed

Picture
Alustan tasapisi meie imeliste lilleveede/hüdrosoolide tutvustamist!

Esimeseks tahtis saada suursugune ja uhke põdrakanep, suvise päikese, tuule ja vihma toel Vooremaa puhtas looduses sirgunud iludus!
Käsitsi hoole ja austusega korjatud ning koheselt imeliseks lilleveeks võlutud!
Põdrakanepi lillevesi väärib austust, tal on nahakudesid noorendav ja toniseeriv toime, omab puhastavat toimet, mõjub paistetust alandavalt, peavalusid leevendavalt ning rahvameditsiini põhjal omab see imeline taim ka vähi- ja viljatuse vastast toimet..... Ehk siis igati taastav ja energiat andev lillevesi. Pihusta teda enda ümber nii tihti kui vajad, kasuta ka otse näonahale värskenduse andmiseks!
Leia koos temaga oma jõud ja tugevus!
Comments

#agroturism

25/4/2020

Comments

 
Picture
Siis kui linnalapsed maale külla tulevad. Camilla 1,5 a ja Reti 6 a . Tundub, et nad meeldivad teineteisele.
Comments

Kaadri taga...

5/3/2020

Comments

 
Picture
Kui keegi soovib meie tegemisi kaeda liikuvas pildis siis Laupäevases maahommikus väike kiirpilt meie toimetustele. 

Comments

Kuusele!

18/12/2019

Comments

 

Kellel kodust kuusk veel puudu siis 21 ja 22 detsember veelviimane aeg leida oma jõulupuu. Tule leia oma meie talu kuuseistandikust!  Leidub kuuski 1-3 meetrini ja vajadusel pikemaidki.
Hind sõltumata pikkusest 10€.                 
​Oleme teid aitamas juhendamas kl 10 -16 ni, muudel aegadel kokkuleppel.
Picture
Comments

Toimumas on järjekordne Paunvere laat

18/9/2019

Comments

 
Picture
Leia meid meie ravimtaime- ning piimatoodetega juba sel laupäeval, 21. septembril Paunverest klaasikoja õuelt.
Võtame kaasa kõik teadatuntud hea ja veel parema kraami ning ka kitsetalled :)

​Kohtume Paunvere laadal! 
Comments

Peedi-kitsejuustu pirukas

25/5/2019

Comments

 
Picture
​Vihmase ilma toit :P Kasuta seda retsepti inspiratsiooniks ning valmista imemaitsev ja toitev pirukas!

​ Vaja läheb: 
Kate
  • 2 pakki OleMari talu köömnetega toorjuustu
  • 2-3 suurt vabakasvatusel oleva kana muna
  • OleMari talu kuivatatud pune (võib kasutada ka värsket ürti)
  • maitse järgi soola ja pipart
  • 3-4 keedetud peeti
  • balsamico kastet
Põhi
  • 1 pakk presspärmi
  • 200ml käesooja vett (võib panna poleks piimaga)
  • sõrmeotsaga suhkrut ja soola
  • 1spl õli
  • jahu


Alusta põhja valmistamisest. Lahusta pärm vees, kuhu on listaud sõrmeotsaga suhkrut. Lisa õli ja sool.  Sega hoogsalt ja lisa järjest jahu, kuni moodustub paks tainas. Sõtku korralikult. Soovi korral võib sõtkumise ajal lisada taignasse veel punet ja pipart. Jäta tainas vähemalt 10ks minutiks seisma pane ahi sooja ja valmista samal ajal kate.
Sega või blenderda kõik peale peedi ja balsamico ühtlaseks massiks.  Kasuta ka juustupakis olev vedelik ära, vajadusel lisa segule veidikene vett. Peedid lõika kuubikuteks või viiludeks ja sega balsamico kastmega.
Lükka tainas ahjuplaadile laiali, seda on kergem teha märgade või õliste kätega. Põhi võiks jääda üsna paks. Määri toorjuustu segu ühtlaselt taignale ning laota peale peedid. Piserda kõige peale üle jäänud peedimahla ja balsamico kastme segu.
Küpseta ahju keskosas ~175 kraadi juures umbes tund aega, kuni taigna servad on kuldpruunid ning taignasegu ja peedid on küpsed ja kergelt krõbedad.
Kõige maitsvam on pirukas soojana, niiet lase hea maitsta!
​

Comments

Kevad!

21/3/2019

Comments

 
Kevad algab OleMari talus, kui hakkavad sündima ktsetalled. Sellel nädalavahetusel said talledega maha kolm esimest kitse: Sigrid, Dalia ja Lota. Kokku 8 pisikest ja nunnut mustavalge kirjut kitselast. Ning ikka ja jälle leian end laudast vaatamas, kas nendega ikka kõik korras on, kuigi tean ju et on. Kitseemmed on väga tublid ja hoolitsevad tublisti oma järelkasvu eest.
Picture
Comments

Mmmm.... midagi gurmaanidele!

10/10/2017

Comments

 
Picture
Seekord läks tootmisse kitsepiimast suitsujuust.
Ja see tuli ikka võrratult hea.
Isegi paadunud kitsejuustu mittesööjad proovisid arglikult
​ ja tunnistasid, et see on tõesti hea!

​Delikatess Suitsujuust !

Comments

Eesti Toidu Pidu Lõunakeskuses

1/10/2017

Comments

 
Meie talu kõige uuem toode. Toorjuust rukkilille õite ja köömnetega. Kes soovib peab küsima.
Picture
OleMari talu on liige MTÜs Jõgevamaa Maitsed ja olime ühise meeskonnana esindamas häid maitseid Jõgevamaalt Eesti Toidu Peol 30. septembril Lõunakeskuses. 
Picture
Comments

Riccotta kohupiima pontšikud

28/8/2017

Comments

 
Picture
Tahan jagada ühte mõnusat retsepti. Kogus on muidugi meie suurele perele vastav. Aga need on ausalt nii head, et julgemad inimesed sööksid vabalt korraga kõik üksi ära :)

Vaja läheb:
600 g riccotta kohupiima (olemas meie talu tootevalikus)
5 muna
suhkrut (4-5 kuhjaga spl, oleneb kui suur magusa armastaja oled)
13 kuhjaga supilusikatäit jahu
2 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
õli friteerimiseks

Vahusta munad suhkruga tihedaks vahuks. Sega munavahu hulka kohupiim, ning seejärel jahu koos küpsetuspulbri ja soolaga. Tainas peab olema üsna paks (selline, et ei vaju kausis laiali). Vajadusel lisa jahu.
Kuumuta väikses potis õli. Õli peab olema üsna palju  (4-5 cm) ja piisavalt kuum, et tainas hakkab kohe mullitades küpsema. Liiga kuum ei tohiks õli ka olla, siis on oht, et pontšikud jäävad seest tooreks.
​Tõsta kahe teelusika abil väikesed kuhjakesed õlisse ning küpseta mõlemalt poolt kuldpruuniks. Valmis pontšikud tõsta vahukulbiga õlist välja, nõruta suurem õli ära ning aseta veel kätepaberile nõrguma.
Raputa tuhksuhkruga üle ja naudi :)
Comments
<<Previous

    Meist

      Oleme paljuliikmeline väiketalu Jõgevamaal endises Palamuse, nüüdses Jõgeva vallas.
    ​Me hoolime loodusest, loomadest ning kõigest meid ümbritsevast.
      Kaks lapsevanemat, kuus inimlast, palju loomi ja loomalapsi ning mahemaad talu ümbritsemas. 
      See leht on meile, meie sõpradele ja muidu huvilistele niisama uudistamiseks ja ilusate hetkede mäletamiseks.

    Archives

    February 2025
    December 2024
    March 2024
    October 2023
    July 2023
    April 2023
    December 2022
    July 2022
    May 2022
    February 2022
    January 2022
    August 2021
    April 2021
    March 2021
    February 2021
    December 2020
    April 2020
    March 2020
    December 2019
    September 2019
    May 2019
    March 2019
    October 2017
    August 2017
    July 2017
    December 2016
    August 2015
    June 2015
    May 2015
    April 2015

    RSS Feed

Proudly powered by Weebly